Fietsnet Blog: Wij schrijven over uw fiets!

Info & bestellen: 088 999 17 00

Onze klantenservice is open van 09:00 tot 17:00

uw-kind-leren-fietsen-klein

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 | door Marielle Klein

0

Uw kind leren fietsen

Beschrijving

Lees hier onze tips om leren fietsen leuk te maken.  Wat dacht u van één zijwiel of een tot loopfiets omgebouwde fiets. En als het allemaal wat langer duurt; maak er geen probleem van!

Het ene kind is het andere niet. Sommige kinderen leren ‘vanzelf’ fietsen: de zijwieltjes raken op zeker moment alleen nog maar de grond bij het op- en afstappen en in scherpe bochten. Een volgende stap kan dan zijn om het kind met één zijwieltje te laten fietsen – het overgebleven zijwieltje fungeert dan tevens als standaard – en tot slot ook dit zijwieltje van de fiets te halen.

Andere kinderen moeten echt leren hun evenwicht te bewaren op een fiets zonder zijwieltjes. Een eerste stap hierbij is om zowel de zijwieltjes als de trappers van de fiets te halen en het zadel zo laag te zetten, dat het kind met platte voeten op de grond kan komen. Zo ontstaat een soort loopfiets. Al ‘lopend’ leert het kind zijn evenwicht bewaren. Als dit goed gaat, kunnen de trappers er weer opgezet worden en kan het kind leren al trappend het evenwicht te bewaren.

Let wel: leren fietsen moet vooral leuk zijn, u merkt vanzelf of uw kind er wel of niet aan toe is. En: houd het veilig, koop een fietshelm die goed past en zorg dat de fiets niet te groot is voor uw kind.

Over de auteur

Marielle Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>