Fietsnet Blog: Wij schrijven over uw fiets!

Info & bestellen: 088 999 17 00

Onze klantenservice is open van 09:00 tot 17:00

fietsen-met-kinderen-klein

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 | door Marielle Klein

0

Fietsen met kinderen

Beschrijving

Samen fietsen creëert een band; en vaak vinden kinderen het heerlijk om met mamma en pappa op de fiets de natuur in te trekken. Gun ze het plezier van gezamenlijk fietsen!

Het leek mij zo leuk: op fietsvakantie met de kinderen. Maar terwijl mijn zoon het inderdaad net zo leuk vond als mijn man en ik, riep mijn dochter nadat ze tegen een paaltje was gebotst en op een zandweg was gestrand, wanhopig uit: ‘Ik bén geen survival-kid!’. Na het drie dagen volgehouden te hebben, kon ze gelukkig door opa en oma opgehaald worden…

Toch vinden heel veel kinderen het heerlijk om mee te gaan op de fiets, achterop of voorop, in een fietskar of bakfiets, op een aanhangfiets of zelf trappend. In bijna alle gevallen geldt dat de afstanden niet te groot moeten zijn en dat er onderweg voldoende mogelijkheden moeten zijn om van de fiets te stappen om te stoeien, in een boom te klimmen, te eten of lekker uit te rusten.

Samen fietsen is gezellig, en een gezamenlijke uitdaging – en avontuur – schept een band. Het leuke van fietsen is dat het sneller gaat dan lopen, maar weer niet zo snel dat alle details als een konijntje in de wei, een reiger langs de sloot of een libel in de lucht je ontgaan. Bovendien is het een relatief goedkoop tijdverdrijf. Na de aanschaf komen er niet veel andere kosten meer bij. En laten we tot slot niet vergeten dat fietsen gezond is én niet slecht voor het milieu.

Over de auteur

Marielle Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>