Fietsnet Blog: Wij schrijven over uw fiets!

Info & bestellen: 088 999 17 00

Onze klantenservice is open van 09:00 tot 17:00

DSC_7251

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 | door Marielle Klein

0

Fietsen met baby’s en peuters

Beschrijving

U wilt graag fietsen met uw peuter maar u bent nog wat benauwd? Dat is nergens voor nodig.  Zo maakt u elke tocht tot een succes en een belevenis voor de kids!

Mijn vader had vroeger – toen ik en mijn broer en zus nog klein waren – een kinderzadel op de framebuis. Wat vond ik het als kind heerlijk om daarop te mogen zitten, ik kon alles zien en ik voelde mij o, zo veilig tussen de sterke armen van mijn vader. En ach, wat was ik boos toen ik dat plekje moest afstaan aan mijn jongere zus en ik naar het kinderzitje achterop de fiets van mijn moeder moest verhuizen.
De zadeltjes voor op de framebuis bestaan nog steeds, maar er zijn veel meer mogelijkheden bij gekomen. Voor baby’s vanaf vier maanden (die nog niet zelfstandig kunnen zitten), is er bijvoorbeeld de ‘babybike’ of de ‘baby-mee’, een systeem waarmee een autostoeltje op de achterdrager gemonteerd kan worden.
Daarnaast is er de mogelijkheid om jonge baby’s en peuters in een fietskar of bakfiets mee te nemen. Er bestaan modellen die speciaal geschikt zijn voor een autostoeltje.
Als een baby zelfstandig kan zitten – meestal is dat ergens tussen de 6 en 9 maanden – kan een kind in een fietsstoeltje aan het stuur en als het kindzo ongeveer 15 kilo weegt, kan het beter in een fietsstoeltje achterop zitten.
In alle gevallen geldt: bouw het fietsen met baby’s langzaam op en vermijd wegen met kuilen en hobbels. Denk ook aan een helm voor de baby én peuter.
Tot slot: ga nooit met een kind in een draagzak fietsen. Als u valt, is het risico groot dat u op het kind valt!

Over de auteur

Marielle Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>