Fietsnet Blog: Wij schrijven over uw fiets!

Info & bestellen: 088 999 17 00

Onze klantenservice is open van 09:00 tot 17:00

kinderfiets-kopen-klein

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 | door Marielle Klein

0

Een kinderfiets kopen

Beschrijving

Een goede kinderfiets gaat jaren mee en is een investering. Met onze aanwijzingen koopt u de juiste fiets voor jarenlang fietsplezier.

Er bestaat een groot assortiment kinderfietsen. De meeste fietsmerken hebben hun eigen kinderlijn, maar er zijn ook fabrikanten die alleen kinderfietsen maken, zoals Alpina en Loekie. Volgens de Fietsersbond is het probleem bij kinderfietsen de grootte van de onderdelen. Een te groot zadel, een te grote diameter van de buizen – waarbij vooral het stuur belangrijk is – of een te grote handrem voor een kinderhandje.

De kwaliteit van de bekende kinderfietsen ontloopt elkaar niet veel, u kunt daarom in principe heel goed uw eigen smaak – en die van uw kind – volgen met betrekking tot design en kleurstelling. De oma- en transportfietsjes, zoals de Cortina Lief!, Cortina Transport, de Alpina Cargo jongens of meisjes, de Loekie Pick Up en de Alpina Clubb zijn momenteel erg populair.

De overige kinderfietsjes volgen over het algemeen een traditioneel patroon: de meisjesfietsen hebben een zachte, romantische uitstraling terwijl de jongensfietsen meestal een hardere kleurstelling en een stoer design hebben. Sommige fietsen zijn geïnspireerd door tv-series, zoals de Loekie Dora en Loekie Diego. Van de mountainbikemodellen is de Batavus Snake een van de betere fietsen met een goede vering.

Vrijwel alle kinderfietsen beschikken over een dubbel remsysteem: een handrem en een terugtraprem. Dit is het meest veilige systeem. De twee kleinste fietsmaten worden doorgaans standaard met zijwieltjes geleverd die u eenvoudig op de fiets kunt zetten of er weer af kunt halen. Bij een wielmaat vanaf 20 inch beschikken de meeste fietsen over verlichting op batterijen, kleinere maten hebben extra reflectoren.

Kledingmaat of lengte Wielmaat
92 – 104 12 inch
110 – 116 16 inch
122 18 inch
128 20 inch
134 22 inch
140 – 146 24 inch
152 – 158 26 inch

Over de auteur

Marielle Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>