Fietsnet Blog: Wij schrijven over uw fiets!

Info & bestellen: 088 999 17 00

Onze klantenservice is open van 09:00 tot 17:00

de-ideale-moederfiets-klein

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 | door Marielle Klein

0

De ideale moederfiets

Beschrijving

Een goede moederfiets moet aan een aantal eisen voldoen; u hoeft heus niet gelijk een nieuwe fiets te kopen. Soms zijn een paar – relatief goedkope – wijzigingen voldoende!

Toen ik een half jaar geleden voor een dag per week oppasmoeder werd van een meisje van iets meer dan een jaar oud, heb ik mijn oude stadsfiets ingeruild voor een Sparta Amazone 4 Life. Ik koos voor deze fiets omdat hij heel gemakkelijk kan switchen tussen een moederfiets – het stuur is eenvoudig naar voren te zetten zodat er ruimte is voor een kinderzitje – en een stevige stadsfiets waar flink wat kilo’s mee vervoerd kunnen worden. De tweepootstandaard en de stuurvergrendeling zijn daarbij erg fijn én veilig. De fiets is er ook in elektrische uitvoering.

De trendy Cortina moederfietsen – de Roots en de Lief! – zijn ook als degelijke stads- of transportfiets te gebruiken. Het retro design heeft ‘van zichzelf’ een ruime instap en ook de stuurvergrendeling en tweepootstandaard ontbreken niet.
Onder andere omstandigheden zou ik wellicht voor de Gazelle Bloom gekozen hebben. Volgens de testrijders van de Fietsersbond is dit de beste moederfiets. Hij heeft een smaller stuur dan de meeste andere moederfietsen en rijdt licht vanwege de brede banden met lage rolweerstand. Overigens is het voor langere mensen – die het stuur wat hoger hebben staan – geen probleem om een breed stuur te hebben: als hij in een fietsenrek staat, komt hij toch niet met de sturen van andere fietsen in de knoop.
De Batavus Mambo is door de Telegraaf als beste getest. Dit vanwege de lage instap en de comfortabele eigenschappen als een automatische kettingspanner, verstelbare stuurpen en verende voorvork. De luxere uitvoering met extra ruime instap is natuurlijk ook een prima keuze.

Over de auteur

Marielle Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>